Sain eilen houkuteltua Ailan esittelemään kylän raittia.  Mukava ilta, kiitos Ailalle!  Kävimme ensin katsomassa Peran kenkäloppuunmyntiä (hajakokoja jäljellä - ei toivoakaan minulle sopivista kengistä!).  Piipahdimme Marimekon myymälässä ja vielä jossain kummallisessa halpis-sisustus-rautakauppa-lelumyymälässä.  Hmmmm... mielenkiintoista!  Tuolta olisi mm. saanut feikki tiikerintaljan.  Sopisko sisutukseen?  Voin käydä hakemassa ja lähettää!

Sitten piipahdus kirjastossa ihastelemassa upeaa arkkitehtuuria sekä galleriassa esillä olleita kukkatauluja (liian pliisuja).  Hieno rakennus, kieltämättä.  Koska keli oli jokseenkin vetinen, teimme kierroksen kylällä autolla.  Ilmeisesti kuntalaiset ovat kovia ostamaan kukkia ja/tai kuolemaan, liikkeistä yli puolet liittyi jompaankumpaan tai molempiin.  Toinen puoli olikin sitten kampaamo- ja kosmetologialaa. Mutta oli siellä myös yksi kinkkiravintola (varmasti tsekattava jossain vaiheessa), joku kahvila, kirjakauppa sekä lahjatavaramyymälä.  Ja jo kerran kokeiltu, nostalginen elokuvateatteri.  Kirkonmäki on varmasti kesällä aivan ihana paikka, joten sinne sitten ensi kesänä museokierrokselle ja kahville.

Tällä kertaa iltakahvit juotiin Teboililla.  Juu, ei kannata naureskella ;-)  Maalla ei ole vaihtoehtoja, kun kaikki liikkeet suljetaan kuuteen mennessä. Idylliset kahvilatkin on jo tietysti kiinni, kun normaalit ihmiset pääsevät töitten jälkeen kylille kuljeskelemaan.

Vielä yksi nolo, hauska tapaus viime perjantailta.  Olin vaihteeksi Tampereella ja tullessa Hämeenlinnan kohdalla joku väläytteli valoja takanani.  Olin tietysti motarilla, vasemmalla kaistalla ohittelemassa 'sallittua' ylinopeutta ajaen hitaampia.  Ja ne väläyttelijät oli poliiseja, kääk.  Minä sekoilen sydän pamppaillen kaasun ja jarrun kanssa, tieltä pitäisi päästä ja oikealla kaistalla on menijöitä tuhkatiuhaan.  Eikun väliin vaan.  Nolona, hymyillen ohi menevälle poliisin apukuskille, huh.  No, niillä oli kiire pysäyttää hetki aikaisemmin minutkin ohittanutta S500:lla ajanutta mieskuskia.  Jättivät siis minut rauhaan, kun isommat rahat vilkkui mielessä :-)

Minulla ei sitten ole yhtään sakkoa plakkarissa, ei edes parkkisakkoja.  Kerran on poliisi puhutellut, mutta sekin poliisiasemalla ja syynä oli ketjukolari.  Nyt taas ajan kiltisti nopeusrajoitusten mukaisesti :-)