Lapin matka

Menomatka ja ensimmäinen pysähdys

Lähdimme kotoa puoli kaksi, isä, äiti, Hansu ja tietysti itse päiväkirjan omistaja. Kello on nyt 14.45. Kotoa Viitasaarelle otimme muistiin rekkareita sitten arvailimme autojen värejä. Olemme tulleet juuri Lääninrajalle jossa joimme ensimmäiset kahvit, olemme tulleet lähes 100 kilometriä. Heikki ja Helena jäivät lomittamaan, olemme menossa Kemiin ja aiomme olla siellä yön, käymme siellä saunassa

Jatkuu...

Kemissä 11.6.1978 (Kirjoitan eilisestä)

Nukuimme 1 kanssa sen jälkeen kun jatkettiin matkaa Lääninrajalta kerran me pysähdyimme ja äiti joi kahvin ja kaikki kävivät vessa hädällä.

Tulimme Kemiin siellä ei ollut ketään kotosalla, kävimme saunallakin kun tulimme sieltä Airi pyöräili sairaalasta jossa Jukka oli. Söimme ja joimme ja luimme ja painuimme pehkuihin.  Tänään Jari ajelutti meitä moottoriveneellä.

Jatkuu...

Lähtö Kittilään 11.6.1978

Kello on 13.00 olemme laittaneet eväät pakanneet auton jo valmiiksi. Lähdimme sairaalaan Jukkaa katsomaan sinne ei saanut mennä kuin 2 kerrallaan menimme isän, Sulon ja 1 kanssa tivoliin ekaks mentiin karuselliin joka teki tällasta liikettä (kuva) siis ylös ja alas ja samalla se pyöri   sit me mentiin karuselliin sen jälkeen me ostettiin pop-corn-eja, ja lähdettiin serkkujen huvilalle kahville.  Söimme siellä kahvit ja jatkoimme matkaa nukuin Rovaniemelle asti ja Hanna-Lea nukkui sitten yhdelle baarille jossa ostimme kermaa ja 2 toffee crispiä. Kuljimme vähän matkaa ja kävimme pissillä ja joimme kahvit. Tulimme Kittilän kirkonkylään kävimme hautausmaalla, veimme valkoisia syreeniä mummon ja papan haudalle. Lähdimme sitten Ahvenjärvelle päin, matkalla tuli Saila pyöräillen vastaan. Tulimme Ahvenjärvelle kaikki olivat yllättyneitä ja söimme heti ja menimme nukkumaan.

Maanantai 12.6.1978

Olemme jo kotiutuneet tänne, kävimme tänään kirkonkylällä ja Aino-tädin luona tullessa näimme 4 POROA kaksi isoa yksi keskikokoinen ja 1 vasa. Sari ja Saila tulivat vastaan pyörillä. Illalla pelasimme nelimaata.

Tiistai 13.6.1978

Heräsimme 8.30 join kahvin ja kirjoitin Seijalle kortin, Hanna-Lea ja Sari pelasivat sulkapalloa. Aiomme syönnin jälkeen lähteä Könkäälle. Leville vei autotie ja menimme sinne minä ja Sari kävimme ihan huipulla. Sieltä menimme Penikkamaalle. Menimme Könkäälle söimme siellä. Tulimme kotiin 9 aikoihin. Illalla pelasimme nelimaalia.

Koko päivä mummolassa Keskiviikko 14.6.1978

Heräsin 10.20 join kahvin, luin, pelasimme sulkapalloa 1 kanssa, kävimme veneellä soutelemassa oli aika kova tuuli, isä, äiti, Paavo, Tuomo ja Teuvo kävivät kirkolla, isä lähti Paavon kanssa kalaan, pelasimme nelimaalia, jalkapalloa, käsipalloa ja piilosta päivällä leikimme Sarin ja 1 kanssa hienoarouvaa, pojat ajoivat ralliautoilla ja lennättivät leijaa, ruokana oli lihakeittoa. Illalla katsoimme ohjelmasarjaa Juuret. Huomenna lähdemme. Tapaamisiin.

Lähtö 15.6.1978

Heräsimme 9.08 Pelasimme sulkapalloa ja pakkasimme vaatteita. Yöllä minulta tuli valkovuotoa. Saila läksi meidän mukaan, saimme Sarin vanhoja mekkoja mukaan ja isä otti kullervon eli juhanuskukan sankoon mukaan.

Kun olimme lähteneet Hanna-Lea musiti että kello jäi haimme sen ja jatkoimme matkaa. Kun jatkoimme matkaa vähän matkaa muistettiin isän takki, katsoimme ja huomasimme että jäänyt on haimme sen, jatkoimme matkaa.  Menimme Mörserin Tertun luo näimme 3 poroa. Lähdimme Rovaniemelle matkalla näimme 4 poroa 1 oikein suuri. Näimme vielä kerran 5 poroa, joimme kahvit ja vihdoin tulimme Kemiin.  Jukka oli jo iso poika Reijon näköinen. Katsoimme TVtä ja menimme nukkumaan ennen sitä söimme lihapiirakoita ja paahtoleipää.

Lähtö Kemistä 16.6.1978

Airi oli jo lähtenyt töihin ja Sulo lähti juuri kun heräsimme. Joimme kaakaon ja söimme leipää (näkkäriä ja paahtoleipää). Tunnin kuluttua me söimme sitten lähdettiin.  Joimme kahvit (ensimmäiset) Iistä vähän eteenpäin. Toiset joimme Aarnipirtissä käynnin jälkeen. Kävimme siis sielläkin. Heikki soitti aamulla että traktorin rengas poksahti. Etsimme sellaisen Saarijärveltä ja tulimme kotiin.

Loppu.