Sunnuntai joulukuun 11. pvä ja meillä ei vielä tietoakaan lumesta.  Viime vuonna tähän aikaan oli metriset kinokset.  Päätettiin lähteä fillaroimaan.  Keli oli erinomainen, pari astetta plussan puolella mutta aurinkoa ei näkynyt.  Suunnaksi otettiin Paloheinä mutta ajatus muuttui matkan varrella ja mentiinkin katsomaan Pitkäkosken kuohuja.  Vettä on satanut jonkin verran ja Mätiksessäkin on veden pinta varmaan metriä korkemmalla.  Olihan sitä savista vettä paljon.  Pyöräillessä sai olla tarkkana metsän suojassa kun polut olivat jäässä.  Nastoilla ei tosin tuntunut liukkaalta. 

Pitkäkoskelta mentiin lehtometsän läpi Haltialaan, ajettiin arboretumin ohi ja pihasta käännyttiin Paloheinää ja kotia kohti.  Matkaa kertyi jonkin verran ja lounasaika oli jo käsillä, minulta meinasi loppua voimat...  Kiva reissu tuli kuitenkin tehtyä!

Illalla käveltiin kuutamossa Tuulin kanssa Kannelmäen kirkkoon laulamaan kauneimpia joululauluja.  Aina yhtä ihanaa laulaa kirkossa tuttuja lauluja.  Tällä kertaa paikalla oli myös vaskikvintetti säestämässä urkujen ja pianon lisäksi.  Esilaulajasta en kyllä tykännyt.  Minusta on mukavinta että kirkkoväki tuottaa itse omanlaisensa 'kuoron'.  Laulaessa näki ikkunoista miten tuli räntää oikein kunnolla, pois lähtiessä ei kuitenkaan enää ja maassakaan ei ollut loskakerrosta.

Päivällä tuli leivottua sämpylöitä ja taatelikakkua, Tuuli teki piparitaikinan.  Ehkä se joulu sieltä tulee vaikka ei siltä tuntunut edes noitten joululaulujen jälkeen.  Taatelikakku oli hyvää kermavaahdon kera, hiukan lämmintä vielä, nam!