Ilmoittauduin töissä juoksukouluun tavoitteena selvitä Naistenkympistä tuossa toukokuulla. Juoksukoulu on DBT-klinikan yhteydessä ja opettajana toimii yksi fysioterapeuteista, jolla on jonkin verran kokemusta (8 maratoonia, saman verran puolikkaita ja hurumykket muita juoksuja) ja myös jonkin verran on aihetta opiskellut, lähinnä noita fysiologisia ja henkisiä juttuja. Koulussa meillä on ensin n. puolen tunnin luento jostain aiheesta ja sitten tehdään homma käytännössä eli juostaan luennon mukaisesti.  Mukana on 10 naista.

Oppitunnit 1 ja 2 on jo olleet eli viikko takaperin aloitettiin peruskestävyysharjoittelulla.  Harjoittelu tapahtuu alueella n. 70-75% maksimisykeestä (minulla jotain 131-139), eli perinteistä juoksua niin että pystyt samalla puhumaan.  Luennolla kerrottiin lenkin vaikutuksesta kehoon ja mieleen, lenkin pituudesta, alku- tai loppuverryttelyistä (ei tarvi!), jotain yleistä ruokavaliosta ja pukeutumisesta.  Mielenkiintoisia asioita ja hirveästi oli kyseltävää ja kuunneltavaa.  Sitten käytiin juoksemassa 40min.  Ei tehnyt tiukkaa tosin hiukan mulla oli kylmä.

Toinen opitunti oli eilen aiheena vauhtikestävyys.  Tätä tarvisi olla 20-40% viikon harjoittelumäärästä eli ehkä kerran viikkoon.  Tärkeää jos meinaa pistää ajallisia tavoitteita esim. tuolle Naistenkympille.  Minä en ehkä aio, tai siis alunperin ajattelin, että kunhan nyt juoksen läpi.  Katsotaan, nouseeko tavoite tässä koulun aikana.  Harjoitus oli intervallityyppinen eli n. 10min kevyttä verryttelyä peruskestävyysalueella ja sitten 4min vauhdilla (75-85% maksimisykeestä eli minulla n. 150-155) ja 2 min kävelyä ja sitten toistetaan 4+2min 5 kertaa.  Matkaa kertyi puolessa tunnissa reilu 5km.  Harjoitus oli ihan hauska, ei mitään monotonista tasaista puurtamista vaan oli semmosta äksöniä hommassa.  Hyvin sujui!  Tehtiin vielä kevyt loppuvenyttely salilla tuon lenkin päälle.  Ja jaksoin vielä pyöräillä kotiinkin.

Ollaan Heinin kanssa karpattu reilu viikko, Heini ehkä enemmän tosissaan ja minä mahdollisuuksien mukaan.  Kotona on tehty karppiruokaa, töissä olen valikoinut ruokalasta semmoista mikä sopii.  En kuitenkaan ole jättänyt pois ihan täysin jälkkäreitä, varsinkin marjat ja hedelmät menee oli ne sitten tuoreita tai vähän jalostettuja.  En siis ole tiukkana ollut.  Voi olla että hiilihydraattien vähyys näkyi tuossa vauhtikestävyysharjoittelussa, mutta en kuitenkaan ihan voimaton ollut.  Parempikin että palaisi noita rasvoja pois.  Illalla tuli tosin näköhäiriöitä, jotka yleensä enteilee migreenikohtausta.  Olisiko rasvan mukana lähtenyt sitten jotain vaarallisia aineita lähtenyt kiertoon, raskasmetalleja tai muuta??  Kohtaus meni onneksi särkylääkkeillä ohi ennen kuin muuttui päänsäryksi.