WP_20140810_002-normal.jpg

Loppuloma vietettiin kotona kaksin ja kesävieraitten seurassa.  Helle helli meitä ihan koko ajan, ihanaa oli päästä pulahtamaan järveen monta kertaa päivässä.  Mitään turhan raskasta ei jaksanut harrastaa.  Nautimme alkukesästä tehdystä puutarhasta ja terassista grillipaikkoineen.  Puutarhassa kukat kukkivat ja kaikki jotenkin kukoisti auringon lämmössä.  Ehkä jotkut taimet vielä vaihtavat paikkaansa, kun nyt kukkapenkit jotenkin vasta muotoutuvat.  Uusia idoita syntyy kun vaan viettää aikaa rauhassa kädenjälkiä ihaillen ja antaa ajatusten virrata.  Mikään ei todellakaan ole niin rentouttavaa kuin puutarhanhoito.  Ja tärkeää.  Ja ehkä sekään ei ole niin kovin tärkeää.

Kesävieraina heinäkuun lopulla oli minun PAIA ompeluseurakaverit, joitten kanssa vain mieli lepää ja tarinat lentelee samalla kun kädet kutoo/virkkaa/tekee.  Ihanaa kun on sielun yhteys, ei tarvitse käyttää energiaa turhan miettimiseen.  Seuraavaksi tuli Hanna-Lea uusioperheineen koirineen kaikkineen ja toi elämää tähän pihapiiriin.  Lapset jäi talon ja elukoitten vahdiksi, kun me aikuiset juhlimme veljen Tiinan 50-vuotisia oikein vanhaan hyvään malliin.  Luvassa oli kesän kuumimmat juhlat ja kyllä sitä lämpöä riittikin Heikkilän pihalla.  Oli ohjelmaa ja elävää musiikkia ja ruokaa, jollaista ei taida mistään muualta saada.  Olikohan pöydässä kymmentä erilaista riistaa, ainakin hirveä, peuraa, kaurista, poroa, villisikaa, karhua ja kai vielä jotakin.  Toivottavasti joku ehti ottaa kuvan pöydästä ennen kuin vieraat kävivät käsiksi!  Tapasimme myös serkkuja, joita ei olla nähty sitten lapsuuden.  Kivat juhlat, kiitokset Tiinalle!

Seuraavalla viikolla kävi Helena lasten ja saksalaisen vaihtarin, Beritin kanssa uimassa, seurustelemassa ja syömässä muikkuja.  Heini tuli myös viikonlopun viettoon rentoutumaan rankan parin työviikon päälle, kun oli ollut yksin vastuussa toimistosta muitten lomaillessa.  Käytiin myös viettämässä Onnin 9-vuotisjuhlia yhdessä.  Kesäsäät jatkui edelleen vaikka lomat loppui.  Nyt on tapahtunut muutos ja eilen oli jotenkin erilainen tuntu ilmassa.  Ei oikein osaa oikein pukeutua mutta joutui hakemaan pitkiä housuja illalla uistelemaan lähtiessä.  Saatiin kaksi alamittaista kuhaa, jotka piti päästää vapaaksi.  Yksi kunnollisen kokoinen oli tulossa mutta pääsi karkuun veneen vierestä.  Järvellä soutelu illalla tyynessä on jotenkin parasta.  Ihmeellinen luonto, käsittämätöntä miten upeata voi olla!