Reilu 2kg luumuja huuhdeltuina suoraan kattilaan, tilkka vettä pohjalle.  Keitin vartin ja poistin kivet (ihan sairaan ikävä homma, mutta onnistui joten kuten). Kuorin vaahtoa hiukan pois, mutta ei sitä kauheasti tullutkaan. Sekaan 1kg hillosokeria jonka annetaan sulaa poreillen.  Kaiken kaikkiaan hillo kiehui ehkä tunnin verran (kivien poisto vei ainakin 30min).  Purkita puhtaisiin kiehautettuihin purkkeihin.  Tämä säilyy vaikka huoneenlämmössä.

Näistä luumuista tuli ihan kirkkaan punaista hilloa.  Hiukan liian imelää, joten sokerin määrää voisi säätää seuraavaan satsiin.  Sekaan voisi purkittaessa laittaa virolaista maasikalikööriä.  Testattiin likööri paistettujen luumujen kanssa Stora Herrössä ja sopi erinomaisesti.