Aloitettiin maanantaina purjehduskurssi Jounin kanssa.  Töistä kiireellä Laajasalon rantaan ja siitä Pyysaareen Helsingin Työväen Purjehdusseuran tiloihin opiskelemaan. Eka ilta meni tutustuessa aiheeseen, paljon uusia termejä, tietoa purjeveneen fysiologiasta, tuulesta ja muista voimista, jotka vaikuttaa veneeseen merellä sekä säästä.  Päästiin veneeseenkin heti kun meiltä testattiin miten veneen osat oli jääneet mieleen. Tiedän jo missä on vantit, staagit, dirkki, kikki, klyyssejä ja knaapeja, levanki, fallit, pinna, skuutti ja saalinki.  Tietenkin tiedän jo olenko styyrpuurin vai paapuurin puolella veneessä ja ehkä jotain tuulestakin, ainakin tuulen ja suojan puolen (tosin en muista nyt niitä termejä näille).  Termejä on ihan hirveästi mutta toivottavasti muistuvat pikku hiljaa mieleen ja painuvat johonkin selkärankaan.

Tiistaina olikin sitten jo tosi kyseessä eli veneen irrotus laiturista ja merelle lähtö, veneen ohjailua sekä paluu takaisin laituriin.  Tämä tehtiin niin monta kertaa että kaikki 4 veneessä ollutta  kurssilaista sai kokeilla kaikkia tehtäviä itse.  Olin siis kerran kipparina ohjaamassa, kerran irrottamassa venettä poijusta ja pariin otteeseen keulaköysissä.  Lisäksi nostettiin purjeet, tosin oltiin vielä poijussa kiinni.  Kyllä oli jännää.  Jännistystä lisäsi vielä meidän kouluveneen viereisessä veneessä iltaa viettänyt veneilijä, joka kyllä antoi kuulua, jos ei hänen venettään oltu vierestä vahtimassa mahdolliselta kosketukselta.  Antoi hän kyllä sitten ihan hyviä neuvoja siitä kuinka veneestä helpoiten hypätään maihin köysiä kiinnittämään laituriin tullessa.  Veneilijöillä taisi olla kyllä hauskaa meitä katsellessa.

Kurssilaisia on vajaa parikymmentä ja kouluttajia 4-5, veneitä myös joten jakaannutaan ryhmiin noissa käytännön harjoituksissa.  Tänään olisi tarkoitus lähteä 'ulos' eli ihan oikeasti purjehtimaan.  Kelitkin muuttui nyt siedettäviksi.  Maanantaina veneen osia tunnistaessa tuli kylmä puolessa tunnissa.  Eilen minulla oli sitten pitkät kalsarit ja villapaita, mutta niille ei olisikaan ehkä ollut tarvetta.  Oli ihanan tyyni ja poutainen keli ja lämpötilakin lähempänä 20:tä kuin 10:tä.  Tänään onkin luvassa hellettä mutta eihän merellä ole tuosta pelkoa, merivesi on n. 10C.  Mutta aamulla ajelin ekaa kertaa T-paidassa fillarilla töihin.

Purjehtiminen käy urheilusta, köysissä tuli hiki vaikka osittain saattoi johtua jännityksestäkin.  Mutta pistänpä silti nämä kirjoitukset Liikunta kategoriaan ;)