Kävimme syöttämässä asiakkaita joululounaalla tänään ravintola Lehtovaarassa. Nyt on mukavan rento ja leppoinen olo, ruoka oli hyvää, viinit maistuivat ja maha tuli täyteen.
Ruokalistalla oli alkupalapöytä sisältäen:
KYLMÄT KALARUUAT
Kirjolohenmätiä, sipulia ja smetanaa (vl)
Akvaviittigraavattua lohta, puolukkaa (l) sinappikastiketta
Hauki-surimigalantiini, yrtti-kermaviilikastike (vl)
Lämminsavulohta, sinappikastiketta
Anjovismoussekakkua (vl)
Konjakki-sinappisilakoita (l)
Punaviinillä ja punasipulilla marinoituja silakkafileitä (l)
Fileesilliä (l)
Keitettyjä perunoita
KYLMÄT LIHARUUAT
Joulukinkkua ja talon sinappia
Prässättyä ankkapresse-terriiniä,herukkahyytelöä (l)
Ankanmaksa-potrviinipateeta, punaviini- viikunahilloketta<?XML:NAMESPACE PREFIX = O />
SALAATIT
Sienisalaattia (vl)
Vihersalaatti pähkinöillä ja juustolla (l)
Rosollia (l) ja rosollinkastiketta (vl)
Marinoituja kasviksia (l)
Pääruuaksi sai valita kolmesta vaihtoehdosta pöytään tuotuna:
Soseutettua Borštškeittoa ja smetanaa
Jättiravunpyrstöjä ja yrttirisottoa sekä paprikakastiketta
Prässättyä häränrintaa ja piparjuurikastiketta sekä juuressärää
Ja jälkiruoka oli taas buffetpöydässä sisältäen:
Juusto
Jouluhalko, aprikoosi-omenatäyte (vl)
Ris a la mandel (vl), lämmintä kirsikkakeittoa (l)
Piparkakku-kermavanukasta (vl)
Taatelikakkua (vl) ja pikkuleipiä
Brunbergin marmeladit ja tryffeleitä
Kommentit