Lauantaina aloitetut isäinpäivävalmistelut ei ihan menneet putkeen.  Onneksi mummu kutsui meidät isäinpäivälounaalle, joten ei tarvinnut huolehtia sunnuntain lounaasta.  Ei nimittäin olisi onnistunut ruuan hankkiminen helposti.  Viime viikko oli sen verran kiireinen että en ehtinyt missään välissä asioita miettiä valmiiksi.  Niinpä jäi mm. Jounin toivoma kylpytakki hommaamatta ja tuo ruokakaupassakäynti jäi lauantain iltapäivään.

Ruokakaupoissa on tähän asti ollut hyvin valinnanvaraa, mutta viime viikolla toinen ison ryhmän kaupoista piti loppuunmyynnin ja sulki ovensa lauantaina.  Toisen ison ryhmän kaupan tavarantilaaja ei ollut ottanut tätä huomioon ja lauantaina hyllyt ammottivat tyhjyyttään.  Jäi siis pekonit ostamatta ja kakkukin täytettiin hiukan eritavalla kuin alunperin oli ajateltu.  Kakkutoive tuli juhlakalulta, Paratiisikakun täytteeseen olisi pitänyt olla passionhedelmää.  Tuota ei löytynyt tuoreena (en odottanutkaan), säilykkeenä, hillona eikä vauvanruokapurkeistakaan.  Tilalle ostin mangoja joista keitin soseen.  Kakusta tuli hyvää!

Tuuli oli reippaana tyttönä hoitanut iskän lahjan valmiiksi. Heini lyöttäytyi minun mukaan tuonne kauppareissulle ja haki suurimman konvehtirasian mitä kaupasta löytyi (minun maksettavaksi).  Olisko ollut hiukan oma lehmä ojassa, suklaa nimittäin maistuu tuolle muulle perheelle ihan kiitettävästi vaikka minä en sitä niin himoitsekaan.  No Jouni oli joka tapauksessa lahjoista kovin otettu ja mielissään.

Aamiainen oli vähän yksinkertaisempi kuin mitä yleensä on juhlapäivinä tarjoiltu.  Tein pieniä voileipiä joissa täytteenä oli erilaisia juustoja, makkaraleikkeitä ja surimia tietysti piristävien kasvisten höystämänä.  Noita leipiä tuli tehtyä runsaanlaisesti kun tarjolla oli iskälle myös croisanttia ja lahjasuklaita.  Söimme siis koko perhe meidän sängyssä pieniä leipiä kahvin kera.  Kaikki kärkkyivät tuota konvehtirasian avaamista.

Lounaalle mentiin mummulaan.  Hyvää ruokaa taas runsaasti.  Katsoimme vanhoja videoita, mm. meidän valmistujaisjuhlista 18v. sitten ja tyttöjen vauva-ajan tekemisistä.  Kyllä sitä on joskus oltu nuoria!