No, aika aikaistahan nyt on, mutta oli niin hyvän kuullonen ohje uudessa (2/2012) Glorian Ruoka ja viinissä että piti heti päästä kokeilemaan, kaikki aineetkin sattuivat olemaan käsillä.  Ja hyväähän siitä tuli, ei ihan pullaa mutta melkein :D



Vanhan ajan päääsiäisleipä

2 munaa
1/2dl sokeria
5dl maitoa
50g hiivaa
125g voita
1 appelsiinin kuori
1dl keltaisia rusinoita
1dl kuivattuja karpaloita
1/2tl suolaa
1g sahramia
n. 7dl vehnäjauhoja

Pinnalle:
1 muna
1dl mantelilastuja
1dl rusinoita
2rkl sokeria

Vatkaa munien rakenne rikki, lisää sokeri ja lämmin maito, sulatettu voi, hiiva.  Raasta appelsiinin kuori ja lisää seokseen. Samoin rusinat, karpalot, suola ja sahrami.  Lisää puolet jauhoista niin saat löysähkön vellin, sitten vaivaa jauhoja vähitellen sekaan kunnes taikina on kimmoisa ja irtoaa käsistä.  Kohota n 30min liinan alla.  Jaa taikina kahtia, vaivaa ilmakuplat pois ja tee haluamasi näköisiksi leiviksi.  Taikinaa oli sopivasti kahteen leipävuokaan.  Anna kohota 20min.  Voitele ja lisää lisukkeet pintaan.  Paista 200C uunissa n.30min.