Takana ihana PAIA-viikonloppu meillä.  Ystävät päräyttivät perjantaina tänne ja saatiin puhua ja neuloa, virkata ja huovuttaa kaksi kokonaista päivää yhdessä.  Olimme myös liikunnallisia ja kävimme pitkällä lenkillä molempina päivinä, osa luistellen ja osa kävellen.  Luistelukelit on olleet mainiot, peilikirkasta jäätä kilometreittäin senkun antaa mennä.  Luisteltiin n10km lenkki molempina päivinä.  Varoa saa, ettei käy niin, että farkut ei mahdu enää jalkaan, kun reidet kasvaa kuin olympialuistelijoilla.  Tänään on sitten satanutkin lunta, joten luisteleminen ei enää olekaan niin hauskaa. Toivottavasti jäälle kuitenkin vielä pääsisi, koska helpompaa urheilua tuskin on, ei tuntunut yhtään raskaalta.  Tietysti me myös syötiin, juotiin ja saunottiin.  Nukuttiinkin ;)  Ihana kun on ystäviä!

Keitin lauantaina hernekeittoa.  Tai siis hellahan tuon keitti.  Aamulla laitoin hirvenluita kiehumaan, kuorin vaahdon pois ja lisäsin liotetut herneet ja pari sipulia.  Sitten ulos pariksi tunniksi.  Takaisin tullessa tarkistin maun, lisäsin suolaa ja annoin hetken muhia ilman kantta.  Ihana keitto helposti valmista.  Pannari vielä uuniin ja sitten syötiin.

Lauantaina oli aurinkoinen päivä pitkästä aikaa (ehkä keskiviikkonakin paistoi) ja jäälle oli tullut väkeä ihan tunkuun asti.  Hilkka-ystävämmekin oli perheineen luistelemassa, rokalle en saanut houkuteltua.  Sunnuntaina ei sitten näkynytkään kuin pari lusitelijaa ja pilkkijää.  Oli paljon liukkaampi keli ja ilman luistimia oli melkein vaarallista liikkua.  Kävimme verkoilla ja sai tosiaan varoa askeleitaan, jään pintaa edettiin hitaastin hiihdellen.  Verkoista saatiin kuha, hauki ja pasuri, jälkimmäinen koirankalaksi.  Kuhia on saatu talven aikana ehkä tusina, lisäksi yksi made ja pari haukea.  Ihan on verkot jo hintansa tienanneet.  Ja onhan tuo mitä helpoin tapa hankkia tuoretta ruokaa ihan vierestä.

Nyt olisi aika lähteä kuorona 2. sopraanojen stemmaharkkoihin laulamaan Juha Tapion Kaksi puuta ja Heikki Helan Uneton yö.  Kivoja lauluja :)