Helle on hellinyt meitä jo viikon ajan, mutta eilen saatiin vihdoin sadetta joka kasteli riittävästi.  Olemme tehneet nurmikon pohjatöitä suunnilleen saman ajan ja Jouni levitti vihdoin nurmikonsiemenet maahan toissa iltana.  Eilinen sade tuli siis ihan sopivaan aikaan, kaivovesi olisi ollut liian kylmää sadetettavaksi.  Hikistä hommaa on ollut, mutta piha alkaa selkeästi nyt muodostua enemmän puutarhaksi.  Ihmeen hyvin selkä on kestänyt.  Koko talven olenkin käynyt kahvakuulailemassa kerran viikossa ja nyt sen huomaa, että on kannattanut.

WP_20140522_005-normal.jpg

Pistin maahan eilen jorriinit ja Piialta saamani päivänliljat.  Ihanaa kun noita oli nyt riittävästi, niin saatiin tehtyä oikein pitkä matka sisääntuloa valmiimman näköiseksi.  Jorriinit on luokan ikkunoitten alla, samassa paikassa kuin viime vuonna ja päivänliljat samassa kohtaa mutta kulkuväylän toisella reunalla.  Vielä olisi kesäksi hommaa, pihan reuna-alueitten kanssa, mutta teen noita sitä mukaa kun jaksaa ja ehtii.  Tuohon sisääntuloportaitten eteen (Fordin renkaista tehdyn jyrän kohille) on tulossa liuskekiveä, kunhan ehditään asetella.  

Tässä jorriinit

WP_20140522_006-normal.jpg

Ja päivänliljat (vielä siistimättä tuo multa...)

WP_20140522_002-normal.jpg

Tein vanhoista tiilistä aamukahvipaikan pihan aurinkoisimpaan kohtaan.  Pöytä ja tuolit vielä puuttuu.  Tiilet löytyivät metsästä, kun tällä paikalla on joskus ollut tiilitehdas ja nuo poisheitetyt on olleet jotenkin viallisia.  Tästä on aikanaan proomulla kuljetettu tiiliä Jyväskylään.  Lipputangon oikealla puolella on tuomi just avannut kukkansa, tuoksu on huumaava.

WP_20140522_008-normal.jpg