Lauantaina loppui koulut.  Tuuli kävi hakemassa aamulla peruskoulun päättötodistuksensa.  Hienolta näytti, ei yhtään kasia listalla.  Tuuli harmitteli paria ysiä, jotka koki epäreiluna, mm. englannista oli kokeissa tullut vain kymppejä paitsi valtakunnallisesta ysi.  No, erinomainen todistus kaiken kaikkiaan. 

Lähdettiin tilaisuuden jälkeen ajelemaan Keski-Suomeen Idan lakkiaisiin.  Juhlat oli Lakomäen Metsäkartanossa.  Upea paikka!  Vieraita oli ehkä n. 50.  Tarjoilu perustui Heikin riistasaaliisiin, monenlaista lihaa erilailla laitettuina ja oli muuten hyvää.  Kokkauksista kiitokset kuuluvat tietysti Tiinalle!  Kaikki toimi hienosti, maljapuhe oli sopivan lyhyt, ruokailu alkoi heti ja kahviakaan ei tarvinnut odottaa.  Lakitettu Ida oli kaunis kuin mikä!  Ulkona lämpötila oli jotain asteita alle kymmenen!  Sisällä oli lämmintä ja kodikasta.  Erityisesti sali oli oikein kutsuva ja siellä seurusteltiin mukava tovi sukulaisten ja tuttavien kanssa.

Juhlat jatkuivat Heikkilässä.  Oli tosi kivaa!  Mukava oli kuulla Idan suunnitelmista ja kaikenlaisia hauskoja juttuja ite kultakin.  Menot parani tietysti väen vähetessä.  Jossain vaiheessa syötiin ja ehkä juotiin jotain.  Sitten pitikin päästä laulamaan karaokeen kylille.  Gimme gimme gimme...  Pitäisikö tässä julkisesti kertoa että en muista paljoa jutuista joita reissussa kuulin, salaisuudet ovat turvassa.

Sunnuntaina rauhallinen aamu, fiilistelyä aamuauringossa Heikkilän rappusilla, aamukahvia ja  brunssi nam.   Päivällä käytiin etsimässä korvasieniä ja löytyihän niitä:

Päiväkahvillä käytiin äitin luona ja sittne ajeltiin Laukaaseen Ainon 13v. synttäreille.  Juhlakalu oli tosin ehtinyt lähteä teatteriesitykseen, esiintyy riiviönä Herra Huussa.  Saatiin kuitenkin kakkua.  Otin tunnin tirsat ja sittne lähdettiin kotiin päin.