Naiskuoro Vappujen vuoden kohokohta Vappukonsertti pidettiin perinteisesti Vappupäivänä Liekkilässä.  Konsertissa esiintyi koko kuoron lisäksi Tuulantei ja Martti Korpilahti -illassa esiintynyt pikkuryhmä Korpilahti laulujen kera.  Kutsuin konserttia varten mummun ja papan meille vapunviettoon ja olivatkin konsertista kovin otettuja, tykkäsivät kovasti.

 

Ennen konserttia oli täysi tohina päällä hetken aikaa, kun järjesteltiin ja katettiin pöydät, harjoiteltiin vielä paikkoja ja laulamista säestyksen kanssa ja jännitettiin konsertin alkua.

WP_20140501_003-normal.jpg

 

Ohjelmassa oli ennen väliaikaa Korpilahden Tiiravalssi ja Tutuilla teillä, Hannikaisen sävellyksiä: Kesäpäivänä, Kesäiltana ja Takatalvi, Kaunismaan Maijan Ilo ilmahan katosi ja Tuulantein esittämänä Hannikaisen Kesäyönä.  Väliajalla juotiin kahvia ja tarjolla oli jokaisessa pöydässä kuorolaisten itse leipomia kakkuja.  Kun oman pöydän kakkua oli maistettu, kakkua sai käydä hakemassa muista pöydistä.  Kakut teki kauppansa, vain rippeet oli jäljellä konsertin jälkeen.

 

Väliajan jälkeen Tuulantei esitti ihanan Rakkauslaulun Sari Kaasiselta. Vaput jatkoi kevyemmällä setillä, johon kuului Juha Tapion Kaksi puuta, Helan Uneton yö ja Ilta äänissä -kirjasta Naisen tango, Onni jonka annoin pois ja Tien kuningas. 

 

Laulaminen oli kivaa vaikka jostain syystä minulta meinasi ääni loppua, kun olin noissa kaikissa kokoonpanoissa mukana.  Olisiko ollut koivun siitepölyllä jotain vaikutusta, vaikka en allerginen olekaan, tuota kun on nyt runsaasti ilmassa.  Mutta hauskaa oli, eläydyttiin ja tunnetta oli pelissä.  Konsta oli säestämässä ja hän osasi kyllä ottaa yleisön myös mukaan, hyvä että sähköpiano pysyi pystyssä!