Kävimme neljän naisen porukalla katsastamassa Pietaria syksyn konserttimatkaa varten.  Matkat hoitui autolla Helsinkiin ja sitten Suomenlahtea risteillen St Peters Linen laivalla Princess Maria.  Porukka oli ihan mahtava!  Meillä oli niin hauskaa, kaikki oli hyväntuulisia ja ohjelmaa riitti koko ajaksi.

WP_20140402_001-normal.jpg

Laivaan päästyämme meillä oli varaus ensimmäiseen buffet-kattaukseen ja asiaankuuluvasti pöytään kannettiin kuohuvaa, snapsit ja punaviiniä.  Buffetista sen verran, että ruokaa oli runsaasti ja myös ihan hyviä vaihtoehtoja, mutta ei todellakaan mikään erikoisen suositeltava.  Tosin laivalla ei tainnut paljon vaihtoehtoja olla, jos halusi syödä pitemmän kaavan mukaan.  Saatiin kuitenkin syötyä ihan hyvin.  Laivan yökerhossa oli ennen laivan lähtöä pianisti, joka soitti hyvin sekä klassista että viihdekapppaleita.  Syönnin jälkeen esiintyjänä oli kitaristi, joka olisi hyvin soinut olla joku nokiainsinööri apaattisuudesta päätellen.  Komppi tuli taustanauhalta ja kappaleet oli luokka "halleluujaa, halleluujaa".  Tuon jälkeen esiintymäään tuli saksofonisti (komppi taas taustanauhalta) joka oli hiukan vetävämpi kuin kitaristi, mutta ei paljon. Koreografia sisälsi liikkumista tanssilattian reunasta toiseen.  Ei nämä esiintyjät häirinneet pahasti meidän menomatkaa, kun juteltavaa riitti ja ihmeteltiin muita matkustajia.  Mennessä ei laivalla ollut kuin venäläisiä, lapsiperheitä.  Tanssilattialla ei käynyt kuin yksi pappa muutaman lapsenlapsensa kanssa.  Myöhemmin illalla oli show, jossa esiintyi jokunen voimistelujoukkueesta pudonnut neitokainen jokusen hiukan huumorintajuisemman miehen kanssa.  En häikäistynyt.

WP_20140402_004-normal.jpg

Pietarissa meitä oli vastassa konsulaatin kautta saatu yhteyshenkilö syksyn konserttia ajatellen, siis venäläinen mies jolla oli meille ehdotus tilaisuuden järjestämiseksi.  Andrew kierrätti meitä ensin omalla autollaan ympäi Pietaria, esitteli nähtävyyksiä niin, että saatiin jonkinlainen kuva kaupungista.  Pietari on iso!  Parin tunnin kierrätyksen jälkeen päädyimme Taideakatemiaan, jossa konsertti tultaisiin järjestämään.  Akatemia on edelleen toiminnassa, opiskelijoita oli piirtämässä ja maalamassa ympäri taloa taiteitten keskellä.  Taidetta oli roomalaisista ja kreikkalaisista veistoksista nykypäivän kierrätysmodernismiin.  Nämä puvut oli tehty tölkeistä ja ihan 1:1 koossa:

WP_20140403_003-normal.jpg

Akatemian sali oli aivan mahtava paikka laulaa, pyöreä kupolikattoinen vanha iso sali.  Kokeilimme parilla laululla tuntumaa ja saimme nopeasti kuuntelijoita taidenäyttelyiden oppaista, tuntuivat kovasti tykkäävän kun pyysivät vielä uudestaankin meitä laulamaan.  Mukavaa oli kun meillä sattui porukassa olemaan edustus kaikista stemmoista, pystyimme laulamaan äänissä.

WP_20140403_006-normal.jpg

Andrew käytti meitä tässä ortodoksikirkossa ennen lounasta.  Lounaalla tapasimme myös emännän, kuoronjohtaja jonka kuoro tulee esiintymään meidän kanssa syksyn konsertissa.  Ruoka oli gruusialaista, oikein maukasta peruslounasta, sanoisin.  Ruuan kanssa oli makeata gruusialaista viiniä, ehkä luumuista tai kriikunoista tehtyä.  Syönnin lomassa kuultiin isäntäväen ehdotus meidän syksyn matkasta, meinasivat tehdä itselleen vähän tuottoa meidän käynnistä, mutta ei nyt sitten ihan hihkuen heidän ehdotukseen suostuttu.  Katsotaan miten saadaan sovittua.

Kävimme vielä ennen laivaan paluuta korukivien myyntinäyttelyssä, messujen tapainen halli, jossa oli myyjiä erinäisten kivien ja korujen esittelijöinä.  En oikein löytänyt mitään mieleistä, venäläinen maku on sen verran koristeellista.  Isäntämme antoi meille kuitenkin muistoksi tuolta pienet ametistit.  Saimme kyydin satamaan.  Tuolla oli vielä pieni matkamuistomyymälä mutta minulla oli jo voimat niin lopussa että en osannut mistään maatuskoista innostua.  Ihana oli päästä laivaan lepuuttamaan jalkoja ja kuuntelemaan pianistia kuoharilasin ääressä.  Illan ohjelma oli sama kuin menomatkalla.  Ikävystymisen estämiseksi etsimme paikan jossa saimme itse laulaa ja ilta menikin mukavasti kunnes oli aika vetäytyä petiin höpöttämään hyttikaverin kanssa.

Kotimatkalla pysähdyimme muutamaan kertaan soppailemaan.  Ensin Marimekon ystävämyyntiin Hertsikassa (hyviä kangasostoksia), kahville Juustoportille Mäntsälässä ja Luhdan tehtaanmyymälään Lahdessa.  Tulihan niitä joitain ostoksia tälläkin reissulla sitten tehtyä vaikka ruplia en muuhun käyttänyt kuin viinaostoksiin laivalla.  Kiitokset matkakumppaneille hyvästä seurasta!