Olin eilen Naisyrittäjyyskeskuksen luennolla Johdatus yrittäjyyteen.  En tiedä oikein miten tuon yhdistyksen sivuille päädyin mutta luento tuntui vastaukselta pohdiskeluihini ja ilmoittauduin saman tien.  Jostainhan pitää aloittaa!  Tilaisuus järjestettiin Varman uusissa tiloissa Ruoholahdessa, aika hulppeaa.  Tarjoilut oli myös Varman järjestämät, oli voileipäkakkuja, hedelmiä, suklaata ja juotavaa moneen lähtöön.  Mukana oli ehkä nelisenkymmentä naista, ikäjakauma hyvin laaja.  Yksi julkkiskin oli joukossa, syksyn Elämä pelissä -sarjasta.

Illan esiintyjänä oli innostava, reipas yrittäjä, joka on luennoinut tästä aiheesta jo 8v.  Omistaa Activeworking.  Osasi olla sopivasti kannustava mutta myös realistinen eli ei mitään ruusuista kuvaa maalaillut yrittäjän elämästä, mutta toisaalta kertoi kyllä avoimesti hyvistä puolista ja omista ilon hetkistään.  Hyviä vinkkejä tuli paljon mm. rahoitusmahdollisuuksista, verotusasioista sekä vakuutuksista.  Suurimpana esteenä minulla tällä hetkellä on liiketaloudenosaamisen puute, jos niin kuin ajattelisi tästä saman tien lähteä yritystä perustamaan.  Tuo nimittäin torppaa kaikki rahoitushaut.  Eli kurssia pitäisi käydä, toisaalta vinkkejä sai noistakin.

Toinen luennoitsija oli IF vakuutusyhtiöstä, perusasiaa vakuutuksista niin pakollisista kuin vapaaehtoisistakin ja mitä käytännössä tarkoittaa sitten kun vakuutuksesta pitäisi jotain hyötyä olla.

Parasta oli että käteen jäi erinomaisesti koottu yrittäjän aloituspaketti johon oli koottu ihan kaikki tieto linkkeineen ja vinkkeineen, jota nyt sitten voisi ruveta opiskelemaan syvemmin.  Ja Naisyritäjyyskeskus on varmasti paikka, johon kannattaa olla yhteydessä.  Tarjoavat ilmaista ja melkein ilmaista neuvontaa, kurssitusta, tietoiskuja ja verkostoitumiskanavan.