Viikot on nykyään niin rankkoja että lauantai menee toipuessa. Ainakin tänä viikonloppuna.  Luin Maeve Binchin kirjan, jotain 1000 sivua, englanniksi.  Kotityöt jäi sunnuntaille.  Ihana anoppini laittoi meille lounasta, joten onneksi ei siihen tarvinuut panostaa.  Lasten pyynnöstä teinkin lauantaina kiinalaista.  Kiireessä äkkiä ilman vokkipannua, kun vanha vokkini ei toiminutkaan uudella induktioliedellä.  Friteeraaminen ei oikein onnistunut, mutta hyvää tuli silti.

Kävimme Jounin kanssa valitsemassa ja ostamassa laatat kylppäriin.  Kauhean hankala valita, laattoja on tuhansia ja vaihtoehtoja siten miljoonittain.  Nyt kuitenkin on mattavalkoiset seinälaatat koko 25*40 ja tumman harmaat lattialaatat 10*10 joissa on vivahdus vihreää.  Vihreää tulee seinään eräänlaiseksi raamiksi peilikaapin ympärille n. 30cm.  Tämä toteutetaan lasilla, lasimosaiikit maksaa jotain yli 400e/neliö, joten meidän hintatietoinen budjetinvartija keksii toisen tavan toteuttaa minun hienot ideat.

Kävin myös Eurokankaassa katselemassa verhokankaita ja vihdoin löysinkin ihanan pellavan ja pistin tilaukseen.  Ompelemista tulee viimeistään kuukauden sisällä.  Ei ollut ihan halpaa kangasta, mutta mihinkäs muuhun rahojani laittaisin kun pesän rakentamiseen.

Heini haki yhteishaussa paikalliseen lukioon.  Pääsee varmasti.  Helppo valinta, helppo käydä koulua tässä lähellä ja asustella edelleen kotona.  Tuuli on ollut flunssassa, poissa sekä koulusta että harrastuksista.  Kauhea yskintä valvottaa yöllä ja väsyttää sitten päivällä.  Jouni on ollut väsyksissä tänään oltuaan eilen vanhojen koulukavereitten kanssa ensin Omenapuussa syömässä ja sitten Gasellissa rellestämässä.  Että olivat paikat löytäneet, meinaan oikean ikäryhmän menomestat lauantai-illalle.