Siis nyt se on täällä, kesä!  Hellemekossa, aurinkolaseissa ja drinkki kädessä, kirja toisessa aurinkoa ottamassa ja kyllä se porottaakin.  Ihana lämpö ja paiste tunkeutuu luihin ja suoniin.  Että tätä on odotettukin.  Ja ihmiset on taas ulkona, naapureita näkee (ja kuulee), kylällä on sakkia kuin pipoo, kaikki on liikkeellä.  Ollaan me suomalaiset ulkoilmaihmisiä, ainakin paisteella.  Ensi viikolla vappu, joten eiköhän tämä vielä sateeksi, tuuleksi ja tuiskuksi muutu siihen mennessä.  (Tosin minähän en ole koskaan pessimisti, joten tuo äskeinen tuli jonkun muun suusta...)

Sitten siihen mitä on tapahtunut.  Reilu viikko sitten kävin kahden ystävän kanssa Tornissa syömässä vähän paremmin.  Menu oli seuraavanlainen: alkuun keittiömestarin tehvehdyksenä lohisashimi (kevyesti grillissä käytetty, ihana noen maku pinnassa) ja alkuruuaksi Ankkarilletteä, omenchutneytä ja punaviinisiirappia.  Sitten rapukeittoa ja rapu-perunasalaattia.  Pääruuaksi karitsanpaistia ja karitsamakkaraa sekä tummaa valkosipulikastiketta.  Johonkin väliin tuli keittiömestaerilta taas jotain, raikastetta.  Jälkkäriksi suklaamousse, mantelikakkua ja metsämarjasorbettia.  Nam.

1506435.jpg

Nyt täytyy mennä, olemme menossa kylästelemään.