Lähdimme perjantaina mökille, minä Tuulin ja Jessen kanssa autolla ja Jouni prätkällä.  Lähdettiin evakkoon, kun Heinille tuli kaveri kylään ja halusivat olla rauhassa.  Pysähdyttiin jo mennessä mökkitielle tsekkaamaan sienisatoa, kanttarelleja löytyi hetkessä sylin täydeltä. 

Mökillä Jouni oli jo lämmittämässä saunaa.  Asettauduttiin ja katseltiin kun naapurimökin koirat kisailivat Jessen kanssa ympäri pihaa.  Pilkoin valmiiksi illallisen kasvikset (palsternakkaa, sipulia, kesäkurpitsaa, maissia ja ne sienet - kaikki itse kasvatettuja tai kerättyjä).  Pyöritin broilerifileet currypastessa ja jätin marinoitumaan.  Saunominen tuntui hyvältä, valui työviikko pikkuhiljaa pois harteilta hien mukana.  Järvessä uidessa viimeiset rippeet pois päästä.  Nyt tulee pimeää jo kahdeksalta, joten uiminen on melkeinpä mystinen kokemus tyynessä ja usvaisessa järvessä.  Lyhdyt grillikatoksessa antoivat vähän valoa laiturille.

Saunan jälkeen paistoin kasvikset muurikassa ja heitin kookosmaitoa mauksi.  Pariloin broilerit ja ateria oli valmis.  Helppoa ja nopeaa, kello oli jo pitkälti yli yhdeksän.  Ihanan lämmintä vieläkin, tosin kyllä yksi pusero sai jo olla enemmän päällä kuin edellisenä viikonloppuna.  Vesikin ehkä 15 asteista.  Istuttiin kuitenkin ulkona jonnekin puoli yhteentoista.

Lauantaina lähdettiin sieniretkelle, tarkoitus oli kävellä järven ympäri eli n. 5 km ja katsella kaikki sienimaastot siinä matkalla.  Järven toiseen päähän päästessä minulla oli varmaan korissa jo 3kg sieniä.  Oli pakko hillitä intoa, että jaksettaisiin vielä käydä tutut varmat paikat mökin lähellä.  Jouni jäi tutkimaan metsiä tarkemmin, me muut käveltiin tietä pitkin.  Jesseäkin tuntui jo väsyttävän, ajoi jossain vaiheessa jänistä tiellä muutaman sata metriä ja lönkytteli sitten takaisin meidän luo.  Tietä pitkin kävellessäkin tatteja kertyi ja kori alkoi oikeasti olla jo raskas kantaa, hartiat oli vähän kipeinä huonossa asennossa nukkumisesta.  Tattien lisäksi oli kerätty kanttarelleja, suppiloita, orakkaita ja lampaankääpiä.

Laitoin aamulla hellauuniin kasviscurryn hautumaan retken ajaksi.  Ihana oli tulla mökille takaisin kun ruoka oli odottamassa.  Curry koostui palsternakasta, kyssäkaalista, sipulista, kesäkurpitsasta, currypastesta ja kookosmaidosta.  Maalta olisi löytynyt vielä perunoita ja porkkanoita mutta ajatuksena oli tehdä meille sopiva annos, ettei olisi jämiä kotiin kuljetettavana.  Tosi sopivasti tulikin, kaikki meni ja nälkä lähti.  Kahvin kanssa syötiin vielä Heinin tekemää riisikakkua (Jamie Oliverin ohjeella tehty), tuhtia kamaa tuokin ja päälle piti vielä laittaa omenahilloa.  Tultiin illaksi kotiin, Heini oli lähtenyt Varpun kanssa sarjisfestareille ja aikoivat jäädä Varpun tädille yöksi stadiin.

Sunnuntaina Jouni ja pappa lähtivät kalaan ja me jäätiin mummun kanssa hommailemaan kaikenlaista puutarhaan, vähän siistimistä, pudonneitten lehtien lakaisua, rikkaruohojen nyppimistä, omenien keruuta, sitä sun tätä.  Tein välipalaksi paneroituja lampaankääpiä.  Näitä kannattaa kokeilla!  Siis pyöritin lampaankäävän hatut vehnäjauhoissa (suolaa ja pippuria), kananmunassa ja korppujauhoissa (saattoi olla valkosipulisia leipiä seassa) ja paistoin öljyssä.  Että oli hyviä, ei ehkä heti arvaisi jos ei tiedä sisällä olevan sientä.  Kalastajien palatessa olin paistamassa lettuja, joten pidettiin lettukestit papan 71v. synttärin kunniaksi.  (Kalaa ei tullut.)