Olemme viettäneet laatuviikonloppua Jounin kanssa kahden, no melkein ja melkein eli Jesse on ollut seurana ja kahdestaan oikeastaan vain reilu vuorokausi.  Heini lähti kaverinsa synttäreille jo perjantai-iltapäivästä ja Tuuli kaverinsa luokse lauantaina aamusta.  Tänään sunnuntaina hain molemmat ja samalla käytiin pikaisesti mummulassa tässä keskellä iltapäivää.  Heini tuli bussilla kaupungista mummulle ja Tuuli olikin siinä kylillä jo.

Eilen kävimme sienessä, kuinkas muuten.  Suppiloita löytyi runsaasti ja isoja, samoin valtavia kantarellejä.  Tattisaalis oli hiukan huonompi.  Kantarelleistä tein keiton ja muut sienet menikin kuivuriin.  Tuo on ollutkin todella tarpeen, mahdottoman hyvä sienivuosi.  Tai no, mikä vaan vuosi, marjoja on tullut myös hirveästi niin metsään kuin puutarhaankin.  Tosin omenoita ei ainakaan meille niin runsaasti tullut nyt kuin viime vuonna.  Onneksi tuli tehtyä hilloja ja marmeladeja yllin kyllin viime syksynä.  Tein sitten vielä lauantai-illaksi kantarellipiirakan, syötiin ja nautittiin avaraluonnosta rauhassa. 

Tänään on ollut ihanan lämmin ja aurinkoinen päivä, taitaa olla lähes 20 mittarissa.  Aamun olin puutarhassa kitkemässä ja lakasemassa varisseita omenapuunlehtiä.  Terassia on nyt niin valtavasti että lakasemiseenkin saa kulumaan helposti tunnin.  Nyt en kyllä jaksanut, kun viime viikonloppuna siivosin pihan perusteellisemmin.  Rikkaruohojen nyppimiseen saisi menemään vaikka päiviä - onneksi selkä ilmottaa kun on tehty riittävästi. 

Ruokajuttuja sitten.  Tein pastakastiketta punajuurista seuraavalla tavalla.  Raaat punajuuret vedin perunankuorimaveitsellä n. 1,5cm leveäksi 'pastaksi'.  Kiehautin tilkassa vettä n. 15 min ja lisäsin sitten oliiviöljyä, valkosipulia ja appelsiinimehua sekä hetken päästä appelsiinin raastettua kuorta.  Suolaa ja pippuria reilusti.  Ennen tarjoilua lisäsin vielä persiljaa ja paahdettuja pinjansiemeniä.  Tarjosin leveän pastan kanssa.  Tosi hyvää punajuurta!

Meille tulee tomaatteja hirveästi ja kaikki ei varmasti ehdi kypsyä.  Ajattelin sitten ruveta syömään noita jo vihreinä.  Viime vuonnahan tein vihreätä tomaattichutneytä.  Se on ollut hyvää inkkariruuan lisäkkeenä.  Nyt tein paneroituina.  Kokeilin sekä vihreitä että keltaisia tomaatteja.  Leikkasin reiluiksi viipaleiksi (n. 1,5cm) ja pyöritin kananmunassa, maissijauhossa, kananmunassa ja vehnäjauhoissa.  Jauhoihin olin laittanut suolaa, pippuria sekä timjamin lehtiä.  Pannulla oli voita ja öljyä.  Paistoin rapeaksi, tomaatit ei tarvi kypsyä ihan löllöiksi.  Hyvää!  Näitä syötiin alkupalana ja pasta oli pääruokana.  Jälkkäriksi pitäisi keksiä jotain sangollisesta puolukoita.  Ehdotuksia?

Päivitys illalla: Puolukoista syntyi leipää ja vispipuuroa (marjat tuoreena ilman keittämistä) sekä survosta pakkaseen.