Sunnuntairuuaksi oli tilattu lasagnea.  Näin se sujuu helposti :-)  Aloitetaan pastataikinan valmistuksesta: 7dl durumvehnäjauhoja sekoitetaan n.2dl kylmää vettä.  Vaivataan, hakataan ja paiskitaan taikinaa vähintään 10min niin että se on sileä, kivantuntuinen möykky.  Kiedotaan kelmuun ja viedään kylmään tasaantumaan. 

Sitten lämmitetään uuni: hain viime vuonna kaadettuja kuusihalkoja liiteristä, latasin uunin täyteen ja tulet alle.  Puita lisätään tämmöiseen pieneen leivinuuniin 20min välein. 

Sitten päästään kastikkeiden tekoon: sipuli ja valkosipuli kuoritaan ja pilkotaan pieneksi (joskus olen laittanut myös porkkanaa), kuullotetaan oliiviöljyssä ja siirretään kattilaan.  Pannulla paistetaan sen jälkeen jauheliha ja sekin siirretään kattilaan.  Lisätään 2-3 tölkkiä tomaattimurskaa ja mausteet (suolaa ja mustapippuria, yrttejä).  Annetaan hautua ainakin 45min. 

Maitokastikkeeseen laitoin 50g voita, 1dl vehnäjauhoja ja 1l kulutusmaitoa, mausteeksi suolaa ja valkopippuria.  Lopuksi vielä 2dl juustoraastetta.  Kastikeen pitää olla tosi löysää, koska tuorepasta imee tuosta kosteuden itseensä.

Sitten päästään kokoamaan lasagnea.  Jaa pastataikina niin moneen osaan kuin haluat kerroksia, kauli ensimmäinen pallero astiaan sopivaksi ohuen ohueksi lätyksi (pitää olla melkein läpinäkyvä). Laita ensin astian pohjalle jauhelihakastiketta, sen päälle ensimmäinen pastaplätty, sitten taas jauhelihakastiketta (minä laitoin tällä kertaa myös mozzarellapallosta revittyjä biittejä) ja maitokastiketta ennen seuraavaa pastakerrosta.  Kokoa kerrokset samoin kunnes viimeisen pastaplätyn päälle laitetaan maitokastiketta ja juustoraastetta.

Uunista olisi syytä pitää huolta koko ajan, joten tässä vaiheessa pääsee putsaamaan tuhkat pois ja vuoka uuniin.  Pelti kannattaa sulkea siinä vaiheessa kun tulta ei hiilissä enää näy, niin uuniin jää lämpöä riittävästi.  Sitten odotellaan...