Meidän puutarhan kymmenestä omenapuusta 7 tuottaa hedelmää enemmän kuin pystytään jalostamaan.  Olemme tehneet pienellä lingolla omenatuoremehua juotavaksi aamupalalla ja pakastimeen.  Nyt pakastimet ovat täynnä joten uusi pitäisi hankkia.  Omenahilloa on alakerran jääkaappi (varakaappi jota käytetään lähinnä juomien säilyttämiseen) puolillaan.  Hilloja on tällä hetkellä ihan perus omenasosetta, omenahilloa jossa on omenanpaloja, pihlajanmarjaomenahilloa ja eilen testasin omenahilloa amarettolla maustettuna.  Tuota viimeistä täytynee tehdä satsi lisää.  Suunnitelmissa on lisäksi omenachutneyn tekeminen.  Eilen tein omenatortun tarjottavaksi tänään Ailanpäivä kahveilla, kun kutsuin Jounin kummitädin mummun ja papan kanssa kylään.  Pohjaksi digesitive-voi sekoitus, täytteeseen rahkaa, turkkilaistajugurttia, kermaa, valkuaista, sitruunanmehua, vaniljaa ja tuota amaretto-omenahilloketta.  Täytteestä unohtui sokeri, joten pinnalle täytynee tehdä vielä äkkimakea kiille :-)  Omenapiirakoita ja paistoksia on syöty joka toinen päivä (melkein).  Ja tietysti omenoita sellaisenaan aina ulkona käydessä ja töihin mukaan.  Ei voi olla ainakaan vitamiinien puutosta!