Eiliseen olotilaan vaikutti suuresti kipeä niska.  Olen tehnyt tällä viikolla pitkää päivää ja eilen aamusta niska oli sitten totaalijumissa.  Jäin kotiin, otin sekä relaksanttia että tulehduskipulääkettä ja siirryin takaisin sänkyyn ja nukuin tunnin.  Kipu ei kokonaan hävinnyt, mutta sain sentään tuon jälkeen päätä käännettyä ja käsiä nostettua vyötäröä korkeammalle (tämä ei onnistunut aamulla ja tarvin jopa apua noitten lääkkeitten saamiseen keittiön yläkaapista).

Tänään niska edelleenkin tuntuu, välttelen laajoja pään kääntelyjä.  Keskityin siis mukaviin hommiin eli suunnittelin vähän paremman lauantailounaan.  Tällä viikolla tuli uusi Glorian RUoka&Viini -lehti ja sieltä poimin vaihteeksi kalaruuan.  Aika pitkälle ollaan pärjätty kasvisruualla tänä vuonna, enimmäkseen kotimaisia juureksia on syöty.  Talvela välttelemme yleensäkin tomaattia ja kurkkua, ne ovat vaan niin mauttomia.  Nyt lupailtiin kotimaisia. luonnon valolla kasvaneita vihanneksia kauppihin jo parin viikon sisällä, kalpeitahan ne ovat, mutta toivottavasti maukkaampia.  Kevään parsa-aikaa ja kesän tuoreita ulkoilmavihanneksia odotellessa täytyy vaan jotenkin luovia.

Tänään lounaaksi tein sitruunalohta kasvisten kanssa voiviinikastikkeella.  Lohen leikkasin annospaloiksi ja lisäsin vain suolaa, valkopippuria ja sitruunanmehua ja sitten uuniin 200 astetta 15min (riippuu vähän palojen koosta).  Keitin suolavedessä perunoita, porkkanaa, parsakaalia ja fenkolia isoina paloina melkein kypsiksi.  Pannulla paistoin sipulia isoina lohkoina oliiviöljyn ja voin seoksessa.  Lisäsin melkein kypsät kasvikset pannulle ja pyörittelin niitä hetken aikaa että saivat väriä.  Voiviinikastike syntyi valkoviinistä, valkoviinietikasta ja vedestä (kaikkia n. 0,5dl), yhdestä silputusta salottisipulista ja 4 valkopippurista kokoonkeittämällä (noin puoleen).  Siivilöidään ja lisätään 150g voita kuutio kerrallaan vatkaten.  Kootaan lautaselle ensin kasviksia, lohipala ja kastiketta siihen päälle.