14042013586-normal.jpg

Ihana, energisoiva viikonloppu takana, kun PAIA -ystäväni olivat kylässä. Tehtiin paljon käsitöitä, juteltiin, naurettiin ja itkettiin. Tietysti myös saunottiin, ulkoiltiin, syötiin ja juotiin.

Ystävät toivat minulle kivoja tuliaisia: Ailalta sain ihanan vihreän itsetehdyn saippuan ja kasvovoidetta, Inkeriltä pirteän keltaiset tossut ja kirjoja, ja Pirjolta hauskan peräsimen terassituolille lämmikkeeksi. Tärkeintä oli tietysti saada kaikki meille ihan minun seuraksi koko viikonlopuksi! Lämmin kiitos, ystävät!

Käsitöitä edistettiin kuka mitenkin. Minä en oikein saanut paljon käsitöitä tehtyä. Mutta Inkerillä oli tekeillä aivan ihanat vauvan Converse-töppöset ja minäkin sain yhden tehtyä sunnuntai-iltapäivänä, kun vieraat lähti ja nautin omassa rauhassa jälitunnelmasta.

Minulla on kesken virkattu pitsitunika ja sitä sain sen verran edistettyä että nyt on toinen olkapääsauma tehty. Vielä olisi toinen olkapää ja sivusaumat yhdistettävänä. Sitten saisi tehdä resorit pään- ja kädenteihin sekä helmaan.

Yhdessä teimme jokainen oman aarrekartan Pirjon opastuksella. Jännä miten lehdistä kuvia leikkaamalla jokainen sai ihan omannäköisen ja omia toiveita ja elämää kuvaavan taulun aikaan. Harjoitus oli tosi hyvä, herätti keskustelua ja avasi omiakin silmiä, mitä sitä hakee ja tarvii.

Tehtiin myös helmitöitä. Minäkin sen verran että tärkkäsin virkkaamani isoäidinneliökorvikset. Koukut sain noihin laitettua ystävien lähdettyä sunnuntai-iltana. Korviksia voisi tehdä lisää, mutta ensin on haettava lisää lankoja ja montaa väriä. Ehkä myös isompi virkkuukoukku, kun neliöstä tulee nro 1 koukulla aika pieniä (ja on muuten vaikeaa tehdä noin pientä).

Muistiin tähän myös ruokatarjoilut. Perjantaina tein töitten jälkeen karjalanpiirakoita ja sitruunamazarinkakun, ystävien tullessa laitettiin vielä kyytipojaksi salaattia. Piirakat oli suoraan uunista tosi hyviä, joten munavoin kanssa niistä riitti hyvin ateriaksi :)

Lauantaina oli aamiaisella vastapaistettuja sämpylöitä, joihin laitoin juuren tulemaan jo illalla (ruisleipäjuuresta). Lounaaksi oli naudanlihakääryleitä, joissa sisällä oli pekonia ja sipulia. Jälkiruuaksi oli jäätelöä ja mazarinkakun jämät. Illalla syötiin saunan jälkeen vastapaistettua ruisleipää.

Sunnuntaina tehtiin lounaaksi tuorepastaa tattikastikkeella. Jälkiruuaksi oli pullakahvit. Tämän jälkeen tunsi kyllä syöneensä viikonlopun aikana riittävästi. Kovin oli tuhdinpuolesta tuo tarjoilu. Toisaalta kyllä me varmasti kulutettiinkin paljon, sekä aivo- että käsitöissä :D Aivan mielettömän kiva porukka meillä PAIA:ssa on!