Tänä kesänä grillaaminen ei ole ollut päivän sana, vaikka sitäkin on tehty ihan riittävästi.  Meidän kaasugrilli on jo entinen ja sen käyttö ei houkuttele.  Uusia pitäisi mutta ei ole osunut sitä täydellistä vielä kohdalle.  Nyt taitaisi saada alennusmyynneistä ihan edullisesti isonkin.  Ehkä syksyn iltoihin sitten grilliruokaa, katsotaan.

Parasta on ollut kokonaisen broilerin (uudelleen) löytäminen.  Kaupasta nimittäin saa, jos osaa kysyä, myös maustamattoman kanan ihan tuoreena.  Heikin Tiinan ohjetta ja Jamie Oliveria mukaellen olen sitten laittanut uunissa täytettyä broiskua ja se on tosi hyvää.  Ja oikeesti maailman helpointa ruokaa tehdä paljon isolle porukalle.  Sisukset täyteen yrttejä, valkosipulia (kuorimatta) ja luomusitruunoita, pintaan hieroen oliiviölyjä, suolaa ja pippuria.  Uunissa 160 asteessa n. 1,5h (riippuen painosta), välillä valellen astiaan valuvalla liemellä.  Tuo liemi on muuten älyttömän hyvää, dipata leipää tai riisin päälle.  No, ehkä siis jos tykkää happamesta ja sitruunan mausta.

Nyt olisi kesäkurpitsa aika.  Onni 4v. sanoi hauskasti, että "täällä kasvaa banaanipensas"  puutarhassa keltaisten kesäkurpitsojen kohdalla.  Olen nyt laittanut niitä täytettynä ja tietysti kaikkeen sekaan, kanttarelllien kanssa ja patoihin ja piirakoihin.  Jossain oli pikkelsin ja chutneyn ohjeita, joita täytyy kokeilla.  Munakoisosta olen tehnyt tahnaa leivän päälle valkosipulin ja seesaminsiementen kanssa.  Munakoisot paahdettiin grillissä ensin pehmeäksi ja sitten se onkin valmista sosetta.

Juotavista olen löytänyt Limoncellon.  Tänä kesänä todella monet ystävät tai tutut ovat olleet Italiassa lomalla.  Saimme Limoncelloa reilu viikko sitten kylässä.  Pakastimesta suoraan todella raikasta.  Nyt minulla on ollut jääkaapissa pullo, josta olen ottanut illalla raskaan päivän päätteeksi napsut.  Nam!

Hirveästi kaikkea muutakin hyvää on syöty.  Jotain mieleenpainuvimpia mainitakseni Heikin rosvopaisti ja Tiinan friteerattu hauki (on muuten tehty itsekin nyt kun pappa toi kalaa), monenlaisia makkaroita Jannen hiiligrillistä, Heinin tekemä makaronilaatikko, lohipihvit ja teriyakikatkikset.  Oliskohan jo lounasaika?