Neulominen oli niin kivaa, että aloitin seuraavan projektin.  Nyt virkkaamalla.  Mietittiin viikonloppuna Hanna-Lean kanssa äitin joululahjaa ja sisko muisti, että äiti ihasteli minun viime talvena Virosta ostamaani pipoa.  Sitä sitten vähän tutkin ja totesin että ei ole liian vaikea malli.  Tarjoustalossa tuli vielä kiva sävy Puro-lankaa vastaan, niin siitä se lähti.  Tuohon tulee siis tollasia pampuloita muutaman sentin välein:

Heini on neulonut huivia ja Tuuli ilmoitti eilen tekevänsä villasukat.  Käytiin siis illalla hakemassa vielä lisää lankaa Tarjoustalosta.  Samalla tuli ostettua kyllä kaikenlaista muutakin tarpeellista.  Joulutarpeet on kyllä aika pohjaton kaivo. Nytkin ostettiin kynttilöitä (taas), lahjanaruja, sellofaania, ruokatarvikkeita (mm. hedelmäkakkuaineksia) ja kasapäin muuta.

Keskiviikkona olimme tyttöjen kanssa katsomassa Wicked-musikaalia Helsingin kaupunginteatterissa.  Olipa ihana elämys!  Parkkipaikan hakeminen ei kyllä ollut helppoa, Helsingin kadut on olleet auraamatta siitä lumipyrystä lähtien ja kaikki pikkukadut oli ihan hirveässä kunnossa.  Ei voi kyllä kehua pääväyliäkään!  Vähän väliä oli autoja ylämäessä jumissa, juu ihan henkilöautojakin, ja siinä sitten surffailtiin kaistojen välillä, kun jotkut tuli peruuttaen vastaan mm. Hesarilla siinä radan alla olevassa mäessä.  Pikkukaduilla keskivalli otti kiinni autonpohjaan, jarrulevyjen väliin taisi mennä jäitä ja matkantekoa siivitti kiva metallin kitinä.  Loppujen lopuksi hätäratkaisu oli viedä auto Elieliin parkkiin.  Ehdittiin juuri istumaan teatteriin, kun esitys alkoi (no, alkumusiikit oli jo vauhdissa).  Olihan se vaivan väärti!

Muotihuone PAIA kokoontuu lauantaina viettämään pikkujouluja.  Siellä sitten saan esitellä tuubikauluria livenä ja tuota hienoa pipoa :)  Tapaamme meidän uudella talolla ja jäädään yöksi, kun sunnuntaiaamusta mennään yhdessä Valtteriin myymään vanhaa tavaraa.  Olen keräillyt kirpparikamoja iltaisin, jonkun verran leluja ja sitten vaatteita.  Kirjoja ajattelin kanssa ottaa, lähinnä pokkareita. 

Tänään meillä onkin työpaikan pikkujoulut Kaapelilla.  Tai ne on oikeastaan Talent show nimellä.  Firma järjestää siis sisäisen talentin haun ja tänään on globaali finaali.  Varsinainen juhlapaikka on Riikassa, jonne maitten edustajat ovat menneet jo pari päivää sitten.  Sieltä esitys lähetetään satelliitin kautta kaikkialle, mm. tänne meille pääkaupunkiseudulle.  Äänestys tapahtuu huutamalla...  Älyttömän hieno idea tämä koko show!  Taisin tätä hehkuttaa viime vuonnakin, mutta ehkä sitä vähän saakin ylistää.  Yhdistää porukkaa kummasti :) 

Pikkujoulut sinänsä on aina hauska tapahtuma (paitsi se edellisen illan paniikki vaatekaapilla ja seuraavan aamun pää tyynyllä).  Päädyin valitsemaan pari vuotta vanhan pikkumustan, tuskinpa tuota kukaan muistaa, ehkä...  Lakkasin kynnet tässä aamutuimaan työpöydän ääressä.  Täällä on aika hiljasta.   Kolmen maissa voisi aloitella glögin lämmittämisellä ja siitä pukemaan ja meikkaamaan.  Hauskaa pikkujoulua kaikille!