Tuuli halusi siirtyä kasvispainoitteiseen ruokavalioon johon kuuluu maitotuotteet, munat ja satunnaisesti kalaa.  Tämähän sopii meille ihan erinomaisesti, muutenkin on meidän syömiset tuohon suuntaan painottuneet.  Ja koulussa Tuulilla on joka päivä mahdollisuus valita kasvisruokaa.  Viikonloppuna syötiin siis hyvin :)

Kaalilaatikko

1 kaali
1 sipuli
1 valkosipuli
muutama herkkutatti
purkki kikherneitä
1dl riisiä
mausteita (suolaa, pippuria, soijaa, hunajaa, chilikastiketta)

- jauhelihan tilalle tein siis sipuleista, sienistä ja kikherneistä paistoksen jonka maustoin hyvin
- pilkotut kaalit 'notkautin' pannulla ja maustoin
- vuokaan kerroksittain kaalia ja paistosta sekä keitetyt riisit
- 200C uunissa reilu tunti
- tämä parani tavallisen kaalilaatikon tapaan jäähtyessään ja varsinkin seuraavaksi päiväksi

Kasvislasagne

4 porkkanaa
1 sipuli
1 valkosipuli
purkki kikherneitä
2 prk tomaattimurskaa
yrttejä, suolaa ja pippuria

1 iso kesäkurpitsa alle puolen sentin viipaleina

lasagnelevyjä

Juustokastike:
50g voita
1dl vehnäjauhoja
1l maitoa
200g mozzarellaraastetta
1dl parmesanraastetta
suolaa

Kuutioidut porkkanat ja silputut sipulit paistoin öljyssä ja heitin yrttejä lukuun ottamatta loput sekaan porisemaan reiluksi puoleksi tunniksi, yrtit ihan lopuksi.  Juustokastikkeen tein tavallisen maitokastikkeen tapaan ja laitoin raasteet lopuksi sulamaan sekaan, tämä on jokseenkin 'ohutta' kastiketta.  Kokosin tavallisen lasagnen tapaan mutta kesäkurpitsat tuli kasviskastikkeen ja juustokastikkeen väliin.  200C uunissa n. 45min ja vielä vartti pöydällä vetäytymässä.  Tuli hyvää, mutta ehdottomasti parempaa illalla täysin jäähtyneenä.