Vappuaattona meillä oli mummu ja pappa viettämässä iltaa.  Tarjoiluun kuului kuoharia, kasvisnyyttejä (porkkanaa, bataattia, sipulia, valkosipulia, fenkolia, selleriä, herkkusieniä ja kirsikkatomaatteja) sekä lohta kuorrutettuna aurinkokuivatuista tomaateista, kapriksista, maskarponesta tehdyllä tahnalla sekä päälle vielä leivänmuruja joihin oli sotkettu sulatettua voita.

Ilta kului mukavasti huvimajassa, oli riittävän lämmintä ja grillaaminen sujui auringon paisteessa.  Jälkkäriksi saimme mummun tekemiä munkkeja.

Vappupäivänä vieraina oli mummun ja papan lisäksi vejeni Heikki ja Tiina.  Nytkin otimme alkuun kuoharia.  Ruokana oli lampaan paahtopaistia pihveiksi leikattuna ja valmiiksi kaupan marinaadissa.  Kasvikset tein vähän eri tavalla, täytin paprikaa, tomaatteja ja herkkusieniä.  Paprikan sisään tuli anjovis, motsarella ja päälle murua, jossa oli valkosipulia, yrttejä, leivänmuruja, suolaa ja pippuria.  Tomaateille laitoin vain tuota muruseosta.  Herkkusieniin tuli rapuja, chilijauhetta, majoneesia ja suolaa sekä päälle vielä muruseosta.  Sitten vielä loraus oliiviöljyä kaikkien kasvisten päälle ja uuniin vajaaksi puoleksi tunniksi.  Sopivasti sillä aikaa grillantui lampaat.  Tarjolle vielä vihreätä salaattia kastikkeena ceasarsalaatin anjovispohjainen kastike.  Väliin otimme tarjolle viimeiset Ranskan tuliaisjuustot, erinomaisia maistiaisia ovat olleet jo monena iltana ja nyt pääsivät juhlistamaan ja ranskalaistamaan meidän vappulounaan.  Jälkiruuaksi teimme Tuulin kanssa karpalohyydykekakun jossa pohjana oli suklaakakku ja täytteessä karpalotuoresosetta, rahkaa, kermavaahtoa, sokeria ja liivatetta.

Lämmin iltapäivä kului nopeasti ulkona terassilla hyvässä seurassa ja ruokaa nauttiessa.  Vappu on vastaanotettu, kesä saa tulla.  Kiitos vieraille tuliaisista ja seurasta!