Porkkanalaatikko vuohenjuustolla

1kg porkkanasosetta
2dl riisiä
2dl vettä
6dl maitoa
200g vuohenjuustoa
suolaa, pippuria, muskottipähkinää
0,5dl siirappia
2 munaa
voita
korppujauhoja
 

Keitä riisit vedessä kunnes vesi on imeytynyt kokonaan.  Lisää maito ja keitä hiljalleen 30min.  Minä laitoin tähän vielä voita kun maito oli rasvatonta.  Anna vielä vetäytyä kannen alla 10min.  Sulatin vuohenjuustot kuumaan puuroon (mulla oli sitä kuoretonta vuohenjustoa) ja lisäsin porkkanasoseen,  mausteet ja hiukan vatkatut munat.  Maistele!  Sitten vaan uunivuokaan, pinnalle voita ja korppujauhoja ja175C uuniin n. tunniksi.

Oli muuten hyvää!  Nämä suomalaiset jouluruuat on oikeesti kyllä maailman helpoimpia ruokia ja aivan ihanaa syötävää.  Ainakin tässä vaiheessa kun ei ole kauheasti kaikkea yhtäaikaa.  Meillä laatikkoa on nyt vielä yhdeksi ateriaksi ja Jouni jo ehdotti että ostetaan oikein hyviä makkaroita tuon kaveriksi.  Jos vielä saisi itsetehtyjä, nam!