Juoksin eilen Naisten Kympin koko matkan hyvässä helteessä aikaan 1h16min.  Olen erittäin tyytyväinen!  Epäillytti montakin asiaa, päällimmäisenä lämpötilan vaikutus ja toisena asvaltilla juoksemisen tuntuminen nivelissä.  Kumpikaan ei ollut ihan paha.  Tapahtuma sinänsä jätti sekä hienoja että huonoja fiiliksiä. 

En oikeasti ole mikään väkijoukkotyyppi ja tuohan nyt on ihan järjettömän isoksi paisunut tapahtuma, juoksijoita n. 18000.  Mäntymäen kentällä oli meteliä, vesipiste- ja vessajonoja, ryysistä ja hankala löytää ketään.  Oheistoimintaa on valtavasti ja ne nyt ei sinänsä kiinnostanut yhtään (siis soppailla urheiluvaatteita - ketä kiinnostaa ennen juoksua?).  Juoksemisesta ei alussa tullut mitään, kun väkijoukko ryntäsi liikkeelle.  Ensimmäiset kilometrit menin todella hitaasti, Hesperianpuistossa huomasin vanhan kolleegan ja tulikin siinä turistua muutama kilometri kuulumisia.  Hyvä niin, eipä tullut tarvetta kiihdyttää ja säästyi voimia loppua varten. 

Hienointa oli matkan varrella olleet katsojat jotka jaksoivat kannustaa ja tsempata.  Pelkkä taputus tuntui järjettömän hyvältä!  Sitten oli tietenkin hienoja esityksiä, tanssiryhmiä ja soittokuntia.  Aivan mahtavaa!  Matkan varrella nähtiin julkkiksia ahtisaaresta sirpapietikäiseen (joka jakeli suolakurkkuja, vau mikä idea!).  Meidän oma huoltopiste oli 7km kohdalla ja sinne asti jaksoin ihan leikiten, ei tuntunut oikein missään vielä. 



Huoltopisteellä oli kuvaus ja jaettiin mehua.  En tiedä johtuiko tuosta sokeritankkauksesta, mutta tuon jälkeen olin ihan tööt ja tuossa alkoi vaihe, jossa oli pieniä ylämäkiä.  Onneksi sattui eräs kolleega tuohon samaan matkaan, jolla oli allergian takia vaikeuksia juoksemisessa, joten menin vähän matkaa juosten tosi hitaasti seurassa.  Tunne meni onneksi ohi 8km kyltin kohdalla ja aloittelin loppukiriä ihan hyvässä kunnossa.  Loppumatka aurinko paistoi suoraan päin ja meinasi kyllä tuntua pahalta.  Jaksoin kuitenkin maaliin ja olin ihan tyytyväinen aikaankin.

Maalin jälkeen saatiin lounasta erinäisiltä yhtiöiltä, mutta ei minulle ruoka maistunut, energiajuomaa hörppäsin mutta sekin oli kyllä pahaa.  Keräsin tavarani säilytyksestä ja lähdin samantien kotiin lepäilemään.  Bussilta kävellessä sattui vielä yksi kymppipaidassa ollut samaan matkaan ja vaihdettiin tuntemukset kotimatkalla.  Kerrankin keskustelua tuntemattomien kanssa suomalaisessa bussissa ja kadulla :D  Katson josko olisi joku kuva jonka voisin jakaa vielä täällä, omia kuvia ei tullut otettua kun oli ihan muuta mielessä...  Tästä 7km huoltopisteen 'videosta' minut voi pongata n. ajan 1:11 kohdalta :D http://www.youtube.com/watch?v=AjDYnkTJePo&feature=youtu.be