No niin, tämäkin piti siis kokea - pääsin Müncheniin Oktoberfesteille.  Eilinen ilta oli jo melkoinen kokemus, kaikki tosin sanoo että siellä oli hiljaista ja siistiä!  Tämä ilta on ilmeisesti eri juttu kun täällä on huomenna vapaapäivä.  Tivoli jäi täysin kokematta eilen, kun lentomme tuli vasta iltapäivällä ja telttaan oli jo kiire kun alueelle päästiin.  Pöytävaraukset kun ovat voimassa vain 15min ja sen jälkeen luovutetaan kiertoon.  Tivoli siis joko tänään tai huomenna (ei kai enää kolmatta päivää, pliis)...

1954628.jpg

No siitä tunnelmasta. Kaikki ryystää olutta 2l kolpakoista, porukka tanssii penkeillä torvisoittokunnan tahdissa laulaen saksalaisia juomalauluja (joita olisi sitten Santa Luciasta Huomenta Suomen kautta amerikkalaisiin hitteihin), nuoret (16v. lähtien) kittaa kaljaa ja tytöt on kaikki niissä röyhelömekoissa tissit pullottaen (pukuja joihin meidän teinejä ei saisi nukutettunakaan) kädessä tuo 2l kolpakko.  Illan mittaan kaikki on aika tuiterissa, kontaktia otetaan ja meteli on korvia huumaava.

1954631.jpg

Pretzel, puolikas kana, siankoipi, juusto näytti olevan suosituinta herkkua pöydissä.  Vettä sai ihan anoa tarjoilijalta.  Vessajonot oli kuviteltavissa, olo oli aika erilainen kun kaikilla muilla oli nuo mekot päällä ja jonon ohittaminen näytti olevan ihan sääntö.

1954630.jpg

Täällä on lämmintä!  Mutta yöt on kylmiä niin kuin kotonakin eli kyllä vaatetta saa olla, varsinkin teltan lämmön jälkeen kylmyys meni luihin.  Oliskohan lievällä humalatilalla ollut myös jotain vaikutusta.  Siis ihan riittämättömästi tuli juotua, kun tämmöinen edes tuntui.

1954634.jpg

Alueesta vielä.  Paikka on valtava!  Theresienwiesenin aukio on täynnä 'telttoja', joissa teltasta muistuttaa vain katolla olevat pressut.  Julkivisut on viimeisteltyjä, puuta, upeita maalauksia, torneja ja koristeluja.  Telttojen lisäksi on huvipuisto laitteineen sekä kojuja, matkamuistoja, ruokaa paahdetuista manteleista hodareihin ja muihin herkkuihin.